Top
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ SKIN CARE ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ!

Γράφει η Εύα Καλαβρή…

 

Σε όλο τον κόσμο η άνοιξη θεωρείται η εποχή για νέα ξεκινήματα, αλλαγή συνηθειών, γενική καθαριότητα! Όλοι μας προγραμματίζουμε αυτές τις μέρες την ανανέωση των σπιτιών μας, μαζεύοντας τα χαλιά, πλένοντας κουρτίνες και κάνοντας ξεκαθάρισμα σε ντουλάπες και συρτάρια.

Με αφορμή αυτή την όμορφη συνήθεια λοιπόν, έχουμε μια καλή ευκαιρία να το πάμε λίγο παρακάτω… Τακτοποίηση και ανανέωση στα προϊόντα και τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός μας!

 

1ο και πιο σημαντικό βήμα το ξεκαθάρισμα

Αν με ρωτάτε, για μένα είναι το πιο δύσκολο στάδιο… Αν είστε κι εσείς από εκείνες που συσσωρεύουν προϊόντα και δεν πετάνε τίποτα αν δεν αξιοποιήσουν και την τελευταία σταγόνα, τότε σας έχω νέα:

Το ξεκαθάρισμα είναι απαραίτητο μετά τον έλεγχο των ημερομηνιών λήξης των καλλυντικών και προϊόντων μακιγιάζ μας! Τα καλλυντικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και μολύνσεις αν χρησιμοποιούνται μετά τη λήξη τους.

Αναζητήστε ένα σύμβολο σε κάθε συσκευασία που μοιάζει με στρογγυλό δοχείο με ανοιχτό καπάκι, γνωστό ως PAO (Period After Opening), περίοδος μετά το άνοιγμα. Αυτό μας συμβουλεύει για τον αριθμό των μηνών που διατηρείται αναλλοίωτο ένα προϊόν μετά το πρώτο άνοιγμα και ποικίλει από 6Μ ως και 36Μ.

Ακόμη και αν δεν παρατηρείτε αλλαγές στην υφή, το χρώμα ή τη μυρωδιά ενός καλλυντικού, μετά το πέρας της προτεινόμενης διάρκειας ζωής του, η χρήση του μπορεί να γίνει επικίνδυνη για ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ χάνουν την ποιότητά τους και γίνονται πιο δύσκολα στην εφαρμογή.

 

2ο βήμα η τακτοποίηση και ασφαλής αποθήκευση

Καθώς τακτοποιούμε και «ξεσκονίζουμε» τα προϊόντα μας, σίγουρα θα παρατηρήσουμε φθαρμένες συσκευασίες, χαμένα καπάκια, σπασμένα κουτάκια. Η εικόνα του νεσεσέρ μας μπορεί να είναι άκρως απογοητευτική!

Πάλι σας έχω νέα…! Αν οι συσκευασίες των καλλυντικών σας δεν είναι πλέον αεροστεγείς, τα προϊόντα σας είναι πιθανό να χαλάσουν, να προσελκύσουν βακτήρια ή μύκητες και σίγουρα όλα αυτά δεν θέλετε να τα εφαρμόσετε στο δέρμα σας!

Επίσης, η αυξημένη έκθεση σε φως, αέρα και σκόνη μπορεί να αλλοιώσει κάποια ενεργά συστατικά σε κρέμες και άλλα προϊόντα κι έτσι, για να εξασφαλίσουμε ότι τα διατηρούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι σωστά αποθηκευμένα.

Στην αγορά θα βρείτε άδειες συσκευασίες προϊόντων ομορφιάς, βάζα, σωληνάρια, δοχεία, όπως εκείνα που αφορούν χρήση σε ταξίδια. Προσοχή στην αλλαγή συσκευασίας να μην χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, αλλά ειδικές σπάτουλες και εργαλεία για το σκοπό αυτό.

 

3ο βήμα η απολύμανση

Αφού ελέγξαμε τις ημερομηνίες λήξης, ξεκαθαρίσαμε τα προϊόντα μας και αλλάξαμε συσκευασίες ήρθε η μεγάλη στιγμή της απολύμανσης!

Σπάτουλες, τσιμπιδάκια, πινέλα μακιγιάζ, σφουγγαράκια χρειάζονται τακτικό πλύσιμο με ζεστό νερό και συχνή αντικατάσταση. Καθάρισμα και απολύμανση χρειάζονται όμως και οι συσκευασίες των προϊόντων μας, τα κουτιά, τα καπάκια και φυσικά τα νεσεσέρ μας!

Με αυτές τις απλές συμβουλές σας ευχόμαστε καλό Πάσχα!

 

Ακολουθήστε μας για περισσότερα…

Instagram: a2sk_beauty   Facebook: a2sk.beauty

v

It's a good day to glow!

Κατηγορίες

Ομορφιά

Σπίτι